Politika privatnosti

Pristupni podatci/ Server Log Files


Pružatelj (odnosno njegov pružatelj internetskog prostora) prikuplja podatke o svakom pristupu web stranici (takozvani server log files). U pristupne podatke se ubraja: naziv pozvane web stranice, datoteka, datum i vrijeme pristupa, prenesena količina podataka, poruka o uspješnom pozivu, tip preglednika i inačica, operativni sustav korisnika, referrer URL-a (prethodno posjećena stranica), IP adresa i pružatelj koji postavlja upit. Pružatelj koristi informacije protokola samo za statističke analize u svrhu rada, sigurnosti i optimizacije web stranice. No, pružatelj zadržava pravo naknadne provjere informacija protokola ukoliko temeljem konkretnih dokaza postoji opravdana sumnja u nezakonito korištenje.


Postupanje s osobnim podatcima


Osobni podatci su informacije pomoću kojih je moguće odrediti osobu, dakle podatci koje se može povratno slijediti do određene osobe. U to se ubrajaju ime, e-mail adresa ili broj telefona. No, u osobne podatke ubrajaju se i podatci o sklonostima, hobijima, članstvima te podatci o tome koje web stranice je neka osoba pogledala. Pružatelj će osobne podatke prikupljati, koristiti i prosljeđivati trećim osobama samo ukoliko je to zakonski dozvoljeno ili ukoliko korisnik da svoje odobrenje za prikupljanje podataka.


Stupanje u kontakt


Prilikom stupanja u kontakt s pružateljem (npr. putem obrasca za kontakt ili e-mailom) biti će pohranjeni podatci o korisniku u svrhu obrade upita te za slučaj da se pojave povezana pitanja.


Google Analytics


Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu tvrtke Google Inc. („Google“) za analizu web lokacija. Google Analytics koristi takozvane „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalu korisnika i koje omogućuju analizu korištenja web stranice. Informacije o korištenju ove web stranice dobivene pomoću „kolačića“ Google u pravilu prenosi u na jedan server u SAD-u i tamo ih pohranjuje. U slučaju aktiviranja anonimizacije IP adrese na ovoj web stranici, Google će IP adresu korisnika prije toga skratiti unutar država članica Europske Unije ili u drugim zemljama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa šalje se na Google poslužitelj u SAD-u gdje se skraćuje. Na ovoj stranici aktivna je IP anonimizacija. Po nalogu vlasnika ove web stranice Google će ove informacije upotrebljavati za analizu korištenja ove web stranice od strane korisnika, za sastavljanje izvještaja o web aktivnostima te za pružanje ostalih usluga povezanih s posjetima web stranice i interneta u odnosu na vlasnika web stranice. IP adresa koju Vaš preglednik dostavi u okviru Google Analyticsa neće se povezivati s drugim podatcima Googlea. Korisnici mogu spriječiti pohranjivanje „kolačića“ odgovarajućom postavkom softvera Vašeg preglednika; no ova web stranica upozorava korisnike da u tom slučaju možda neće moći upotrebljavati sve funkcije ove web stranice u punom opsegu. Povrh toga, korisnici se mogu odjaviti od registriranja podataka dobivenih preko „kolačića“ vezano za Vaše korištenje web stranice (uklj. Vašu IP adresu) te obradu tih podataka od strane Googla na način da preuzmu i instaliraju browser-plugin dostupan na sljedećem linku: tools.google.com/dlpage/gaoptout.


Opoziv, promjene, ispravak i ažuriranja


Korisnik ima pravo na zahtjev dobiti besplatne informacije o osobnim podatcima koji su o njemu pohranjeni. Uz to, korisnik ima pravo na ispravak netočnih podataka, blokiranje i brisanje njegovih osobnih podataka ukoliko ne postoji zakonska obveza pohranjivanja koja to onemogućuje.


Kolačići


Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica prihvaćate upotrebu kolačića.


Kolačići su male tekstualne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.


Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.


Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Copyright © 2024 Mijo Mišo Bijuklić | Politika privatnosti

Powered by